Over ons

Ik ben Miranda Diehl, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Zij hebben allen borstvoeding gekregen waarbij ik problemen heb ervaren. Helaas was er toen minder begeleiding en vond men borstvoeding een bijzaak. Dit was voor mij één van de redenen om mij er meer in te verdiepen zodat ik in mijn werk ouders betere adviezen kon geven en het belang van borstvoeding kon uitleggen.

Ik werk als lactatiekundige IBCLC en als neonatologieverpleegkundige in het OLVG West in Amsterdam.

Na mijn opleiding tot Verpleegkundige, heb ik mij gespecialiseerd in de IC-neonatologie- en -kinderverpleegkunde.

Op de neonatologie en de kinderafdeling was één van de werkzaamheden het begeleiden van moeders bij het geven van borstvoeding en helpen/adviseren bij problemen. Dit was voor mij het begin dat ik in aanraking kwam met borstvoeding en ik merkte dat ik het een uitdaging vond om ouders hier zo goed mogelijk in te ondersteunen.

Iedere moeder is uniek en ervaart borstvoeding geven op een andere manier. Bij problemen met borstvoeding zoek ik samen met de ouders en hun baby naar de beste adviezen en oplossingen.

Om moeders nog betere adviezen te kunnen geven wilde ik mij nog meer verdiepen in alles rondom borstvoeding. Hiervoor heb ik de opleiding tot lactatiekundige IBCLC gevolgd en afgerond.

In het ziekenhuis begeleid ik moeders op de kinder- en neonatologieafdeling. Ik geef scholing aan verpleegkundigen en begeleid moeders op de couveuse nazorg poli.

Daarnaast heb ik meegewerkt aan het behalen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) borstvoedingscertificering van het OLVG West en Alrijne Leiden.

Ik ben Mirjam Treffers, getrouwd en moeder.
Met de kennis en ervaring  die ik ondertussen heb opgedaan was mijn periode dat ik borstvoeding gaf wellicht anders verlopen. Dit heeft mij o.a. geïnspireerd en gemotiveerd om deze periode voor moeders wel succesvol te laten verlopen.
 
Na mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik mij gespecialiseerd tot IC neonatologie en kinderverpleegkundige. Ik ben werkzaam in het OLVG, locatie West in Amsterdam.  
 
Omdat ik mij meer wilde verdiepen in de begeleiding rondom borstvoeding heb ik de opleiding tot lactatiekundige gevolgd.
In 2012 heb ik de opleiding tot lactatiekundige IBCLC afgerond.
 
Naast mijn werk als neonatologie verpleegkundige verzorg ik consulten binnen de afdelingen neonatologie, kraam- verloskunde en de kinderafdeling. Daarnaast heb ik wekelijks een poli lactatie/ nazorg op de polikliniek kindergeneeskunde. Hierbij begeleid en adviseer ik moeders die vragen en problemen rondom de borstvoeding hebben.
 
Ik heb actief meegewerkt aan het behalen en hercertificeren van het WHO/ UNICEF certificaat BFHI waardoor het OLVG officieel een borstvoedingsvriendelijk ziekenhuis is.
 
Graag ga ik de uitdaging aan, om met jullie als ouders, te zoeken naar een passende oplossing bij problemen rondom borstvoeding.